Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

το γλυκό μας για σήμερα-Cheesecake πορτοκάλι

Cheesecake πορτοκάλι.

Ένα γλύκισμα ιδανικό για επιδόρπιο μετά από ένα χορταστικό γεύμα ή δείπνο, ανάλαφρο και γευστικότατο που τρώγεται όλο το χρόνο αρκεί να χρησιμοποιούμε φρούτα της εποχής.

Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
200 γρ. μπισκότα Digestive
6 κ.σ. (80 γρ.) βούτυρο λιωμένο
2 πορτοκαλιών το ξύσμα
Για τη γέμιση:
900 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
250 γρ. τυρί Μασκαρπόνε
2 πορτοκαλιών το ξύσμα
10 κ.σ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
2 κ.σ. μέλι
5 αυγά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για γαρνίρισμα:
φέτες πορτοκαλιού καθαρισμένες από τη “μεμβράνη” τους
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς.
Παίρνετε ένα ταψί/φόρμα με αποσπώμενη βάση 26 εκ. και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος.
Για τη βάση:
Θρυμματίζετε σε μπλέντερ τα μπισκότα σχεδόν σε σκόνη, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τι ξύσμα πορτοκαλιού και τα αναμιγνύετε, χτυπώντας ή ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν καλά και έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.
Ρίχνετε το μείγμα στη βάση του ταψιού και τα απλώνετε ομοιόμορφα πιέζοντάς τα ελαφρώς με την ανάποδη ενός κουταλιού.
Για τη γέμιση:
Σε ένα μπλέντερ (ή δυνατό μίξερ) ρίχνετε το μαλακό τυρί κρέμα, το τυρί μασκαρπόνε, το ξύσμα πορτοκαλιού, το εκχύλισμα βανίλιας, το μέλι και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.
Προσθέτετε σταδιακά, ένα τη φορά, τα αυγά χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη ώστε να ενσωματώνονται πλήρως.
Ρίχνετε το μείγμα γέμισης μέσα στο ταψί/φόρμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λ ή μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα.
Το βγάζετε από το φούρνο “περνάτε” ένα μαχαίρι περιμετρικά του γλυκού, ανάμεσα στο ταψί και το cheesecake και το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να κρυώσει τελείως.
Μετά το σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 8-10 ώρες.
Για γαρνίρισμα:
Ξεφορμάρετε το γλυκό σας και το μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος.
Παίρνετε ένα πορτοκάλι, χωρίζετε τις φέτες του και με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρείτε προσεκτικά τα λευκά τμήματα φλούδας που χωρίζουν τις φέτες μεταξύ τους,  τις μεμβράνες και τυχόν κουκούτσια από κάθε φέτα.
Αφήνετε τις ξεφλουδισμένες φέτες σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί ο πολύς χυμός τους και στη συνέχεια γαρνίρετε το cheesecake και σερβίρετε.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
πηγή άρθρου:sintayes.gr
homecookingadventure.com
taneatisgaleras.blogspot.gr
~~~~~~~~~~~~~~~~~
galatsinews:togalatsi.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου